Siis hetkonen, mitä minä oikein luin?

Olet eksynyt lukemaan vaihtoehtohistoriaa. Se on suurimmalta osaltaan yhden ainoan ihmisen työtä ja vain tekijän monista vaihtoehtoisista maailmoista (tulossa seuraavaksi: ”Entä jos Kiina olisi kolonisoinut muun maailman?”). Avustajina ovat toimineet muutamat talkoistetut kollaboraattorit. Jos olet uusi lukija, aloita ensin johdannosta. Muista lukea myös ohjeet.


Mitään Puoluetta ei oikeasti ole olemassa. Tekijät eivät ole enempää uusia, keski-ikäisiä kuin vanhojakaan natseja. Intohimo aiheeseen sai alkunsa jo joskus keväällä 1996, kun mieleni valtasi ajatus vaihtoehtoisesta Suur-Suomesta ja maailmasta, jossa akselivallat voittivat sodan. Olin pienestä pitäen luonut kaikenlaisia kuvitteellisia maailmoja – muun muassa kokonaisen planeetan valtioneen ja historioineen – ja pari lapsellista fantasiaroolipeliä. Varsinainen innoitus tuli epäilemättä Robert Harrisin vaihtoehtohistoriallisesta menestysromaanista Kolmannen valtakunnan salaisuus.

Samana kesänä huomasin, että joku muu oli ehtinyt ensin. Jari Penttinen ja Jani Heikkinen olivat tuottaneet kesän 1996 RopeConiin Suur-Suomeen sijoittuvan erinomaisen roolipelin nimeltä Hiljaisuuden vangit. Kauhua, kybernetiikkaa ja kuopiolaisuutta yhdistelevän roolipelin kirjallinen materiaali oli hersyvän mielikuvituksen tuotetta: propagandistisia lukion oppikirjoja, reportaašeja kielletyn punkyhtyeen keikoilta, turvallisuuspoliisin tutkintapöytäkirjoja asianmukaisesti sensuroituine kohtineen.

Harrisin kirjan ja Hiljaisuuden vankien pohjalta ponnistanut, jatkuvasti muotoaan muuttava vaihtoehtohistoriallinen materiaali jäi mielessäni elämään ja aloin julkaista sitä netissä nimellä Valtakunta – kokonaisvaltainen ratkaisu. 2000-luvun alussa, jolloin internet oli vielä uusi juttu, se sai runsain määrin faneja, ja päätyi myös lehtiin. Sittemmin Valtakunta on ollut pitkään poissa verkosta, ennen kuin se 2012 on julkaistu uudelleen ennennäkemättömässä muodossa ja laajuudeessa. Liity Valtakunnan ystäviin, niin pysyt ajan hermolla, mitä rinnakkaistodellisuudessa tapahtuu.