Valtakunta » Uusi Eurooppa »Pakettimatkat


Valtakunnan Keskusturvallisuusviraston alainen Reichtourist vie vuosittain miljoonia ihmisiä lomailemaan Kolmanteen valtakuntaan. Ystävällinen ja avulias RSHA-henkilöstömme pitää huolta matkalaisten kaikista tarpeista. Reichtouristilla me suunnittelemme ja toteutamme ryhmällenne yksilöllisen, toiveidenne mukaisen matkan. Meidät tunnetaan niin Suomessa kuin kaukomaillakin hyvien matkojen järjestäjänä. Alla esimerkkejä pakettimatkoistamme. (A = aamiainen, L = lounas, P = päivällinen, RE = retkieväät)

Valtakunnan kiertomatka


Mainos

Toisen maailmansodan jälkeen Saksan valtakunta on ottanut paikkansa eräänä koko maailman merkittävimpänä maana. Aloitamme suositun kiertomatkamme Berliinistä, ”Maailmanpääkaupunki Germaniasta”. Suur-Saksan luonto, historialliset nähtävyydet ja ennen muuta mahtavat muistomerkit ovat mieleenpainuvia elämyksiä. Valtakunnan parhaimpien hotellien lisäksi meillä on mahdollisuus asua Itä-Preussissa sijaitsevassa Vogelheimin kylpylässä, joka on ollut myös korkean puoluejohdon suosiossa. Matkalla on useimpina päivinä täysihoito.

1. päivä – Germania: Lähtö Helsingistä (Aero) klo 8.05 suoralla lennolla Berliiniin, jonne saavumme klo 9.00 paikallista aikaa. Tempelhofin lentokentältä ajamme suoraan pohjois-etelä-akselia pitkin Riemukaaren ali tutustumaan Adolf Hitler Platziin ja Suureen Valtakunnansaliin, jonka 290 metriä korkea kupoli on maailman kahdeksas ihme. Adolf Hitler Platz tunnetaan suurista vappujuhlistaan, joille osallistuu vuosittain jopa miljoona saksalaista. Lounaan jälkeen majoitumme ensimmäisen luokan Adlon-hotelliin. Loppupäivä on varattu rentoutumiseen. (L, P)

2. päivä: Aamulla vierailemme Tiergartenin eläintarhassa katsomassa jääkarhuja ja käymme Tiergartenin kuuluisassa Flakturmissa, jättimäisessä ilmatorjuntabunkkerissa, jossa on nykyään Berliinin pommituksista kertova näyttely. Lounaan jälkeen kohteenamme on Spree-saaren kärjessä sijaitseva Pergamon–museo, joka on monien mielestä ehdoton nähtävyys maailman museoiden joukossa. Museossa on nähtävänä antiikin ja Lähi-Idän aarteiden lisäksi mm. kuuluisa keisarinna Katariinan ”Meripihkahuone” ja muita tsaarien Venäjän kuuluisimpia taideteoksia. (A, L, P)

3. päivä: Jatkamme kaupunkiin tutustumista kiertoajelulla. Näemme mm. Führerpalastin, Saksan Johtajan virallisen asunnon sekä ministerineuvoston kokoontumispaikan, parlamenttirakennus Reichstagin, Ilmailuministeriön, vanhan ja uuden Valtakunnankanslian ja viimeiseksi Wilhelm Kreisin 1941 suunnitteleman Sotilaiden hallin, jonka kryptassa lepäävät sarkofageissaan Fredrik Suuri, Erich von Manstein, Erwin Rommel, ja monet muut Saksan suuret sotamarsalkat. Muiden sotamuistojen ohella näemme Compiègnen metsässä seisseen kuuluisan rautatievaunun, jossa Saksan antautuminen 1918 ja Ranskan aselepo 1940 allekirjoitettiin. Tekniikan museossa on mahdollista nähdä ensimmäinen valmistunut Volkswagen, kuumatkalla käytetty Sternwagen-9 pelastuskapseli ja Otto Hansbacherin avaruuspuku vuodelta 1960. (A, L, P)

4. päivä: Matkamme jatkuu ”Puolueen valtatietä” (Parteiautobahn) pitkin Leipzigin ja Plauenin kautta Bayreuthiin, Valtakunnan oopperapääkaupunkiin. Tutustumme Richard Wagnerin huvilaan ja hänen rakennuttamaansa Festspielhausiin, erääseen maailman kunnianarvoisimpaan oopperataloon, jossa pidetään vuosittain suuret Wagner-juhlanäytännöt. Päivällisen jälkeen jatkamme matkaa kohti Nürnbergin keskiaikaista kaupunkia. Ennen saapumistamme Nürnbergiin vierailemme vielä paikallisella maatilalla ja nahkahousutehtaassa. Nürnbergissä majoitumme ensimmäisen luokan Deutscher Hof –hotelliin. (A, P, RE)

5. päivä – Stadt der Reichsparteitage: Nürnbergin kaupungissa järjestetään vuosittain kaikkien tuntemat suuret puoluepäivät. Aamiaisen jälkeen lähdemme kiertoajelulle Zeppelin-kentälle, Luitpold-areenalle ja Nürnbergin stadionille, Euroopan suurimmalle hevosenkengän muotoiselle urheilukentälle, joka valmistui vuoden 1972 kesäolympialaisia varten. Stadionissa on käytetty hyväksi muinaisten kreikkalaisten teatterien tekniikkaa ja sen luontainen akustiikka on erinomainen. Nürnbergin stadionilla pidetään joka toinen vuosi Pan-Eurooppalaiset kisat. Päivällisen jälkeen jatkamme matkaa Müncheniin, jossa illalla on vapaa-aikaa vierailla esimerkiksi yhdessä kaupungin monista olutkellareista. (A, L, P)6. päivä – Führerstadt München:
Münchenissä majoitumme hyvään keskitason Europa -hotelliin. Müncheniä ei turhaan kutsuta ”kansallissosialistisen liikkeen pääkaupungiksi” (Hauptstadt der Bewegung). Heti aamiaisen jälkeen käymme Braunes Hausissa, Puolueen ensimmäisessä päämajassa, jossa sijaisee nykyään NSDAP:n puoluemuseo. Museossa voimme nähdä mm. Mein Kampfin luonnoksen, asun jota Hitler käytti Landsbergin vankilassa ja vallankumouksessa pyhitetyn Verilipun (Blutfahne). Makkarapitoisen lounaan jälkeen tutustumme Münchenin Kunniatemppeleihin (Ehrentempel), joihin on haudattu veritodistajiksi kutsutut 16 olutkellarikaappauksessa (Bierkeller Putsch) kuollutta kansallissosialistia. Sen jälkeen ihastelemme Siegessäulea, lähes satametristä voitonpilaria, jonka huipulla on erinomainen näköalatasanne. Päivän kruunaa käynti Münchenin kuuluisassa taidemuseossa (Haus der Deutschen Kunst). Illalla juomme tuopit Bürgerbräukellerissa, jossa Hitler piti ensimmäiset palopuheensa. (A, L, P)

7. päivä – Führerstadt Linz: Jatkamme Parteiautobahnia pitkin kohti Linziä, jossa vierailemme Adolf Hitlerin mausoleumissa (Führermausoleum). Mausoleumi on Linzin suosituin nähtävyys, ja sisään pyrkijöiden on varauduttava jopa usean tunnin jonotukseen. Hermann Gieslerin suunnittelema ja Hitlerin omakätisesti luonnostelema mausoleumi on Rooman Pantheonia muistuttava, yksinkertaisen arvokas rakennus. Hitlerin koristelematon sarkofagi on sijoitettu suoraan kupolin valoaukon alle, jossa alati pimeydelle, valolle ja luonnon vastustamattomille voimille alttiina se on mystisessä yhteydessä koko universumin kanssa. Linzissä on paljon muutakin nähtävää, sillä Hitler koristi kotikaupunkiaan usein kaunein rakennuksin. Sodan jälkeisiä uudisrakennuksia ovat mm. Wagnerhaus-oopperatalo, Tonavan ylittävä Niebelungenbrücke ja 150 metriä pitkän pylväskäytävän koristama Führermuseum, jonne Hitler lahjoitti oman henkilökohtaisen taidekokoelmansa. Führermuseum on nykyään maailman johtavin maalaustaiteen museo, sillä sen kokoelmissa on yhden katon alla nähtävissä kaikki ne teokset, jotka ennen olivat hajallaan ympäri Eurooppaa. Illalla majoitumme ensimmäisen luokan hotelliin ”Donauhotel Adolf Hitler”. (A, L, P)

8. päivä – Wien: Automatkamme päättyy iloiseen Wieniin, joka on myös valtakunnankomissariaattien ja Saksan itäalueiden taloudellinen hallintokeskus. Majoitumme ensimmäisen luokan hotelli Rathausparkiin. Wienissä lepäämme ja rentoudumme rasittavan mutta mieleenpainuvan viikon jälkeen. Wienissä on runsaasti omaa aikaa, jolloin voi tutustua Hapsburgien pääkaupungin lukemattomiin kahviloihin tai vaikkapa Praterin huvipuistoon. Illalla käymme Sacherin kakkugalleriassa ja syömme yhteisen illallisen, ennen kuin jätämme Valtakunnan ydinalueet ja siirrymme kohti itää. (A, P)

9. päivä – Königsberg: Aamulla kuljetus lentokentälle, josta klo 10.55 lento (Luft Hansa) Königsbergiin, Itä-Preussin pääkaupunkiin. Majoitumme hyvään keskitason Altes Haus –hotelliin. Päivän aikana käymme mm. Königsbergin keskiaikaisessa linnassa ja Immanel Kantin kotimuseossa. Teemme kävelyretken kaikkien Königsbergin siltojen yli ja illastamme teutoniritareiden tapaan keskiaikaisesssa Refektorium –ravintolassa, jossa aikakautisesti pukeutuneet tarjoilijattaret ja leikarit viihdyttävät asiakkaita. (A, P, RE)

10–12. päivä: Aamulla lähdemme noin kahden tunnin junamatkan päähän Johannisburgiin, jossa majoitumme Vogelheimin nykyaikaiseen kylpyläkeskukseen keskellä Masurian luonnonkaunista järvialuetta. Matkalla pysähdymme Rastenburgissa, jossa sodanaikainen komentokeskus Wolfsschanze on muutettu bunkkeri– ja sotamuseoksi. Vogelheimista käsin teemme lyhyitä retkiä lähiympäristöön, jossa on erittäin runsaat virkistysmahdollisuudet. Vogelheimissa voi harrastaa terveellistä alastonuintia ja auringonottoa, vesiurheilua, metsästystä, riippuliitoa ja patikointia. Maaseuturetkellä näemme mm. Trakehnin hevossiittolan ja Labiaun kansallissosialistisen mallitilan, jossa nautimme perinnepäivällisen. Viimeiseksi käymme katsomassa Itä-Preussin muistomerkkejä, kuten Tannenbergin taistelukenttää (Johannes ja Walter Krüger, 1927) ja Bialystokin Totenburgia (Wilhelm Kreis, 1944). Jäähyväisillallisella juomme schnapseja ja muistelemme yhdessä matkan kohokohtia. (A, L, P)

13. päivä: Aamiaisen jälkeen kuljetus Königsbergiin Erich Kochin kansainväliselle lentokentälle, josta paluu Suomeen kello 11.55. (A)

Leveäraidejunalla halki Euroopan

Leveäraidejunat (Transkontinental Breitspurbahn) ovat kolmen metrin raidevälillä operoivia, kaksikerroksisia matkustajajunia, joita on kutsuttu myös "raiteilla kulkeviksi loistoristeilijöiksi". Jokaisessa junassa on oma ravintola, elokuvateatteri, parturi ja sauna sekä kauppa, josta voi ostaa virvokkeita ja matkamuistoja. Tällä upealla junamatkalla taitamme yli 1800 kilometriä kiskoja pitkin Berliinistä Krimin niemimaalle. Vaikka leveäraidejunien huippunopeus on 250 km/h, luvassa on kiireetöntä matkustustunnelmaa. Kongin kumahdus tietää siirtymistä kohti ravintolavaunua gastronomisten elämysten ääreen. Reichtouristin asiantunteva ja kohtelias henkilökunta huolehtii matkustajien viihtyvyydestä. Junamatkalla on täysihoito.

Monipuoliset reittivaihtoehdot takaavat, että löydät itsellesi juuri sopivan matkan. Lähde liikkeelle Pariisista tai Berliinistä, ja saatat löytää itsesi elämyksiä täynnä olevan viikon jälkeen Varnan kultahietikoilta, Istanbulista, Odessasta, Pietarista tai jopa Bakusta! Leveäraidejunassa matkustaminen on yhtä mukavaa kuin olisi risteilyllä. Makuuvaunujen hytit muistuttavat ylellisiä hotellihuoneita kokolattiamattoineen, kylpyhuoneineen ja baarikaappeineen. Neljäkymmentä metriä pitkät ja seitsemän metriä korkeat kaksikerroksiset vaunut vastaavat sisustukseltaan ensimmäisen luokan hotelleja.


Reichtouristin matkoilla on aina asiantuntevat oppaat, jotka seuraavat Teitä kaikille retkille eivätkä jätä Teitä hetkeksikään pulaan.

Valtakunnan kiertomatka 2 780 Smk
Breitspurbahn Beriini – Gotenhafen 4 850 Smk
Breitspurbahn Pariisi – Istanbul 5 490 Smk
Breitspurbahn Berliini – Baku 5 690 Smk

Hintoihin sisältyvät lento– ja matkailijaverot sekä muut viranomaismaksut ja viisumikulut, lenttokenttäkuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut, majoitus, ohjelmassa mainitut ateriat sekä palvelupalkkiot, kantajamaksut ja juomarahat kaikissa kohteissa. Huom! Saksalaiset isäntämme varaavat oikeuden muuttaa matkaohjelmaa tarvittaessa.